Sposób przygotowania:
Owocowa sałatka w sosie własnym dla dwojga
Dobrze dojrzałego melona miodowego kroimy na pół i wybieramy z niego środek. Połowę jego miąższu kroimy w kawałki. Resztę możemy zużyć do czegoś innego. Kawałek arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę.
Pół szklanki wydrylowanych czereśni i kilka owoców czarnej porzeczki mieszamy ze sobą. Wszystkie owoce mieszamy w miseczce, dodajemy dwie łyżki rodzynek i przekładamy do wydrążonego melona.
Sałatka sama w sobie jest soczysta ponieważ owoc melona i arbuza mają dużo soku nie musimy nic więcej dodawać.
Możemy przed podaniem jeszcze udekorować bitą śmietaną.
Pół szklanki wydrylowanych czereśni i kilka owoców czarnej porzeczki mieszamy ze sobą. Wszystkie owoce mieszamy w miseczce, dodajemy dwie łyżki rodzynek i przekładamy do wydrążonego melona.
Sałatka sama w sobie jest soczysta ponieważ owoc melona i arbuza mają dużo soku nie musimy nic więcej dodawać.
Możemy przed podaniem jeszcze udekorować bitą śmietaną.