Sposób przygotowania:
Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie
Filet z szczupaka kalibrujemy. Gotujemy na parze w parowarze. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy wzdłużna plastry. Solimy i odstawiamy je na ok 15 min.
Po tym czasie myjemy i grillujemy.
Robimy pesto miksujemy czosnek niedźwiedzi z pokrzywą dodajemy olej i orzeszki, solimy do smaku i miksujemy na pesto.
Na plaster bakłażana nakładamy szczupaka solimy na to drugi plaster i pesto. Podajemy ozdobione pomidorem dla koloru i zdrowotności.
Po tym czasie myjemy i grillujemy.
Robimy pesto miksujemy czosnek niedźwiedzi z pokrzywą dodajemy olej i orzeszki, solimy do smaku i miksujemy na pesto.
Na plaster bakłażana nakładamy szczupaka solimy na to drugi plaster i pesto. Podajemy ozdobione pomidorem dla koloru i zdrowotności.
Jagodowa
Magdalena88