Sposób przygotowania:
Owocowe cudo
Masa; Żelatynę namoczyć na 5 minut w zimnej wodzie . Żółtka z cukrem ubić na parze , na puszystą masę , ostudzić. Maliny zmiksować , dodać łyżkę soku z cytryny. Syrop malinowy podgrzać i rozpuścić w nim odciśniętą z wody żelatynę , schłodzić. Do masy żelatynowej dodawać po trochę masy malinowej i serka homogenizowanego , razem wymieszać. Do miski o górnej śrdnicy 16 cm nałożyć mieszankę malnową , zostawć w lodówce do stężenia. Z blatu biszkoptowego wyciąć nożem koło o średnicy 16 cm , nasączyć ponczem zrobionym z cukru , wody i soku z cytryny. Obłożenie; Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i Śmietan - fixu Dr. Oetkera. Blat biszkoptowy położyć na talerzu , wyłożyć na niego masę malinową z miski , podważając brzegi nożem , a następnie obłożyć bitą śmietaną , formując kulę.