Sposób przygotowania:
Owocowe pierogi
Do rondelka wlałam szklankę wody i zagotowałam. W między czasie na stolnicę wysypałam mąkę i zrobiłam pośrodku dziurę. Wbiłam jajko i dodałam wodę. Szybko zagniatałam. Rozwałkowałam ciasto i za pomocą szklanki wycinałam koła. Umyte wiśnie wydrążyłam z pestek i lekko odcisnęłam sok. Wiśnie przemieszałam z cukrem. Na każde kółko wkładałam łyżkę owoców i zaklejałam pierogi. Na gotującą się wodę ( ok 2 litry) wrzucałam uformowane pierogi. Gdy wypływały na wierzch może po 3-5 minutach ( to zależy od gazu) wyjmowałam i natychmiast polewałam jogurtem naturalnym.
Babciagramolka
Smakowita88
nie wiem czy się ścięło bo tak jak pisałam szybko zagniatałam ciasto, pierogi wyszły Buniu tak czy tak
elzbieta8960
Jesli bardzo goraca wode wylalas na jajko to napewno sie scielo ...