Sposób przygotowania:
Owsiane batoniki
Obieram banana i dokładnie rozgniatam go widelcem w miseczce. Następnie dodaję do niego płatki owsiane górskie i całość mieszam. Kolejno dodaję drobno pokrojone suszone morele i żurawinę, znów mieszam. Na koniec dodaję miód, mieszam. Masę przekładam do małej foremki (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość lekko ugniatam i wyrównuję. Całość powinna mieć wysokość około 4-5 mm. U mnie masa zapełnia około 3/4 dna keksówki.
Formę z masą wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom) i piekę około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekam aż masa wystygnie, po czym kroję ją na 4 mniejsze części tworząc batoniki.
Formę z masą wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom) i piekę około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekam aż masa wystygnie, po czym kroję ją na 4 mniejsze części tworząc batoniki.