slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Owsiane batoniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, zdrowe, proste w przygotowaniu. Owsiane batoniki z dodatkiem suszonej moreli i żurawiny. Spróbujcie.

Owsiane batoniki

Składniki:

Owsiane batoniki

 

Sposób przygotowania:

Owsiane batoniki
Obieram banana i dokładnie rozgniatam go widelcem w miseczce. Następnie dodaję do niego płatki owsiane górskie i całość mieszam. Kolejno dodaję drobno pokrojone suszone morele i żurawinę, znów mieszam. Na koniec dodaję miód, mieszam. Masę przekładam do małej foremki (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość lekko ugniatam i wyrównuję. Całość powinna mieć wysokość około 4-5 mm. U mnie masa zapełnia około 3/4 dna keksówki.

Formę z masą wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom) i piekę około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekam aż masa wystygnie, po czym kroję ją na 4 mniejsze części tworząc batoniki.