Sposób przygotowania:
Czekoladowy deser z wody po ciecierzycy
1. Dobrze schłodzoną wodę po odcedzeniu ciecierzycy ubijamy na puszystą pianę, najlepiej ubijać robotem, będzie szybciej, mikserem ręcznym też się ubije, ale potrwa to znacznie dłużej. Następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż się rozpuści.
2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy, płynną i letnią przekładamy do piany razem z kakao i ubijamy do dokładnego połączenia się składników. Piana trochę opadnie w trakcie łączenia z czekoladą.
3. Gotowy mus przekładamy do słoiczków lub szklaneczek. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
4. Schłodzony deser dekorujemy listkami melisy. Podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Można użyć innego cukru.
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Wodę z ciecierzycy dobrze studzimy.
Najlepiej ubijać robotem.
2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy, płynną i letnią przekładamy do piany razem z kakao i ubijamy do dokładnego połączenia się składników. Piana trochę opadnie w trakcie łączenia z czekoladą.
3. Gotowy mus przekładamy do słoiczków lub szklaneczek. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
4. Schłodzony deser dekorujemy listkami melisy. Podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Można użyć innego cukru.
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Wodę z ciecierzycy dobrze studzimy.
Najlepiej ubijać robotem.