Sposób przygotowania:
Owsiane gofry z serkiem i owocami
Gofry:
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy ze słodzikiem, stopniowo dodajemy wodę. Następnie dodajemy esencję i przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucieramy do połączenia składników.
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Gdy masa jest gęsta dodajemy 1/4 ubitej piany z białek i ucieramy na małych obrotach.
Na koniec delikatnie łączymy masę z ubitą pianą.
Ciasto wylewamy partiami na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy (około 6 minut - zależy od gofrownicy).
Upieczone gofry podajemy z twarożkiem, owocami i polewą czekoladową.
Dekoracja:
Twarożek ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy słodzik i esencję - ubijamy do połączenia składników - odstawiamy do lodówki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem.
Smacznego :)
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy ze słodzikiem, stopniowo dodajemy wodę. Następnie dodajemy esencję i przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucieramy do połączenia składników.
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Gdy masa jest gęsta dodajemy 1/4 ubitej piany z białek i ucieramy na małych obrotach.
Na koniec delikatnie łączymy masę z ubitą pianą.
Ciasto wylewamy partiami na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy (około 6 minut - zależy od gofrownicy).
Upieczone gofry podajemy z twarożkiem, owocami i polewą czekoladową.
Dekoracja:
Twarożek ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy słodzik i esencję - ubijamy do połączenia składników - odstawiamy do lodówki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem.
Smacznego :)