Sposób przygotowania:
Owsianka z batatem
Batata obieramy i jego połowę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Kładziemy go do garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy łyżeczkę margaryny palmy i szczyptę soli. Gotujemy aż batat zmięknie, dodajemy trzy łyżki płatków owsianych i łyżkę rodzynek.
Wlewamy mleko i gotujemy aż zmiękną płatki owsiane. Na koniec dodajemy zmielone pół łyżki siemienia lnianego i gotujemy przez chwilkę aż zgęstnieje.
Dodajemy łyżeczkę margaryny palmy i szczyptę soli. Gotujemy aż batat zmięknie, dodajemy trzy łyżki płatków owsianych i łyżkę rodzynek.
Wlewamy mleko i gotujemy aż zmiękną płatki owsiane. Na koniec dodajemy zmielone pół łyżki siemienia lnianego i gotujemy przez chwilkę aż zgęstnieje.
Jagodowa
ajrinwu
mi bardzo smakowała, rodzynki i batat smak super.....