Sposób przygotowania:
Owsiano-jaglane placuszki z borówkami
1. Otręby jaglane i mąkę owsianą zmiksowałam z jajkami, jogurtem, cukrem i proszkiem do pieczenia.
2. Dorzuciłam borówki i używając łyżki, wymieszałam je z ciastem.
3. Rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam łyżką małe placuszki na patelnię.
4. Smażyłam z obu stron na złoty kolor, delikatnie obracając, aby się nie rozpadły.
5. Podałam posypane cukrem pudrem.
2. Dorzuciłam borówki i używając łyżki, wymieszałam je z ciastem.
3. Rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam łyżką małe placuszki na patelnię.
4. Smażyłam z obu stron na złoty kolor, delikatnie obracając, aby się nie rozpadły.
5. Podałam posypane cukrem pudrem.
cherry
haniakson
To prawda, Cherry, można je jeść kiedy jest się na diecie - z jogurtem lub bez dodatków albo kiedy potrzebujemy zjeść coś słodkiego - z bita śmietana albo posypane cukrem pudrem! Zawsze pasują! Pozdrawiam Cię serdecznie!