Sposób przygotowania:
Pączki
Drożdże w kruszyć do miski do tego wbic żółtka i razem mieszć-ręką, nastepnie wlewac dobrze ciepłe mleko. Jak juz połaczymy składniki do tego wsypujemy mąkę,cały kilogram.Wyrabiamy.Po wyrobieniu dodajemy margarynę rozpuszczoną i jeszcze wyrabiamy do momentu aż sie margaryna wchłonie i ciasto zacznie odstawać od ręki. I nie musimy czekac az ciasto wyrosnie ,od razu robimy pączki i układamy na wysypanej mąka stolnicy. W miedzy czasie rozgrzewamy olej.Gdy juz kładziemy ostatniego pączka na stolnice-pierwszego mozemy juz wrzucac do oleju.Pączki są bardzo łatwe bo nie trzeba czekac az ciasto wyrosnie, wszystko robimy na bierzaco. :) Ja z tego ciasta równierz piekę bułeczki, nadziewam marmolada i piekę w piekarniku. Moja rodzina uwielbia pączki i bułeczki. Smacznego
basia25035