Sposób przygotowania:
Pączki na mleku skondensowanym
Do miski przelewamy mleko i dodajemy jajka i cukier waniliowy, mieszamy. Wsypujemy około 3/4 mąki i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną resztą mąki i ponownie zagniatamy ciasto, formujemy wałeczki i tniemy niewielkie kluski jak na kopytka.
W garnku rozgrzewamy olej. Ręce natłuszczamy olejem i robimy okrągłe kuleczki, wkładamy do garnka z olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu
Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną resztą mąki i ponownie zagniatamy ciasto, formujemy wałeczki i tniemy niewielkie kluski jak na kopytka.
W garnku rozgrzewamy olej. Ręce natłuszczamy olejem i robimy okrągłe kuleczki, wkładamy do garnka z olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu