Sposób przygotowania:
Pączkowe muffiny z dżemem
W jednym naczyniu połączyłam ze sobą mleko, olej i żółtka jajek. Białka ubiłam w misce na dość sztywną pianę, dalej ubijając wlewałam mokre składniki cienką strużką. Odstawiłam na bok. W oddzielnej misce zmieszałam ze sobą składniki suche. W tym czasie w misce z mokrymi składnikami zrobiła się cała masa pęcherzyków powietrza ;-) Mokre skł. przelałam do suchych, wymieszałam w miarę delikatnie widelcem. Papilotki napełniłam ciastem - 1 łyżka ciasta - 1 łyżeczka dżemu, 1 łyżka cista. do 3/4 wysokości papilotki. Piekłam w 180'C przez 20-25 min. Po wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem. Wyszło mi 12 muffin. Jako nadzienia użyłam domowego dżemu brzoskwiniowego z dużymi kawałkami owoców. ;-) smacznego.