Sposób przygotowania:
Pajęczynowe jajka z farszem
Jajka gotujemy na twardo( bez przesady bo będą mieć ciemną obwódkę), rozbijamy skorupkę ale jajek nie obieramy. Torebki z herbatą zalewamy wrzątkiem ok 1 i 1/2 szkl i zalewamy nią jajka ułożone w miseczce.
Dolewamy tyle wrzątku by minimalnie zakryć jajka. Zostawić na kilka godz albo na noc.
Następnie jajka obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozkruszamy i rozcieramy łyżką, dodajemy po trochu majonez.
Dodajemy też drobno posiekany por, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Przygotowany farsz nakładać na połówki jajek.
Dolewamy tyle wrzątku by minimalnie zakryć jajka. Zostawić na kilka godz albo na noc.
Następnie jajka obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozkruszamy i rozcieramy łyżką, dodajemy po trochu majonez.
Dodajemy też drobno posiekany por, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Przygotowany farsz nakładać na połówki jajek.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuję Bożenko:)