katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pajęczynowe jajka z farszem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Nazwę jajek wymyślił mój czteroletni doradca kulinarny. Farsz szybki w przygotowaniu jajeczka trochę dłużej.

Pajęczynowe jajka z farszem

Składniki:

Pajęczynowe jajka z farszem

 

  • jajka 4 szt
  • herbata 4-5 saszetek
  • wrzątek

 

  • Farsz
  • por ok 1/3 szt
  • majonez ok 2 łyżki
  • żółtka z ugotowanych jajek 8 szt
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pajęczynowe jajka z farszem
Jajka gotujemy na twardo( bez przesady bo będą mieć ciemną obwódkę), rozbijamy skorupkę ale jajek nie obieramy. Torebki z herbatą zalewamy wrzątkiem ok 1 i 1/2 szkl i zalewamy nią jajka ułożone w miseczce.

Dolewamy tyle wrzątku by minimalnie zakryć jajka. Zostawić na kilka godz albo na noc. 

Następnie jajka obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozkruszamy i rozcieramy łyżką, dodajemy po trochu majonez.

Dodajemy też drobno posiekany por, mieszamy i doprawiamy do smaku. 

Przygotowany farsz nakładać na połówki jajek.