Sposób przygotowania:
Pałeczki kurczaka pikantne z cebulą duszone
Pałeczki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka z każdej strony.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, dodać pałeczki, wsypać pokrojoną w większą kostkę cebulę, posiekany czosnek.
Podsmażać na złocisto z każdej strony, co jakiś czas przemieszać.
Na koniec wlać wodę, pod przykryciem dusić z 40 minut na średnim ogniu, do miękkości mięsa, podawać na ciepło kub na zimno.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, dodać pałeczki, wsypać pokrojoną w większą kostkę cebulę, posiekany czosnek.
Podsmażać na złocisto z każdej strony, co jakiś czas przemieszać.
Na koniec wlać wodę, pod przykryciem dusić z 40 minut na średnim ogniu, do miękkości mięsa, podawać na ciepło kub na zimno.