Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w sosie selerowo-marchewkowym
Pałki z kurczaka myjemy . Do garnka wlewamy ok 1 litra wody. Dodajemy liść laurowy , ziele angielskie po 2 sztuki. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Seler bulwę obieramy i kroimy w drobna kostkę . Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę .
Do garnka z zagotowaną woda wkładamy pałki kurczaka gotujemy ok 10 min. Po tym czasie wkładamy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Wyciągamy mięso. W małym słoiczku mieszamy śmietanę z odrobina mąki. Wlewamy na gotujący się wywar.
Gotujemy aż sos lekko zgęstnieje. Wkładamy pałki. Zagotowujemy.
Do garnka z zagotowaną woda wkładamy pałki kurczaka gotujemy ok 10 min. Po tym czasie wkładamy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Wyciągamy mięso. W małym słoiczku mieszamy śmietanę z odrobina mąki. Wlewamy na gotujący się wywar.
Gotujemy aż sos lekko zgęstnieje. Wkładamy pałki. Zagotowujemy.