Sposób przygotowania:
Pałeczki w ryżu i warzywach
Pałeczki z kurczaka myję osuszam ręcznikiem papierowym oprószam przyprawą do gyrosa. Boczek kroję na paseczki.W głębokiej patelni typu wok rozgrzewam olej ryżowy wrzucam boczek i przesmażam na rumiano,następnie dodaję posiekaną cebulkę ,wkładam pałeczki i obsmażam z każdej strony aż się przyrumienią około 10 minut.Ryż pełnoziarnisty mieszam ze szczyptą kurkumy i wsypuje na patelnie przesmażam 2-3 minuty,mieszając,po czym wlewam bulion z kurczaka,zmniejszam ogień do minimum i duszę wszystko razem aż cały płyn wchłonie ryż,od czasu do czasu mieszając.Gdy pałeczki będą już miękkie ,wsypuję torebkę dowolnych mrożonych warzyw,mieszam i duszę około 15 minut aż warzywa będą miękkie. Doprawiam wtedy do smaku solą i pieprzem kolorowym.Rozkładam na talerze i podaję gorące. Smacznej uczty życzę.