Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka cukinia faszerowana mięsem mielonym i świeżymi pomidorami nie wymaga dużo pracy, a smakuje naprawdę świetnie :)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Najpierw przygotowujemy farsz: kroimy w kostkę cebulę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie wrzucamy mięso mielone i smażymy, aż lekko zbrązowieje.

Pomidory kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy całość przez kilka minut. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze przez chwilę.

Myjemy cukinie, osuszamy i kroimy wzdłuż na dwie równe części. Delikatnie usuwamy miąższ. Posypujemy cukinię pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy cukinię.

Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Smacznego :)
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego oraz pomidorów.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Myjemy cukinie, osuszamy i kroimy wzdłuż na dwie równe części. Delikatnie usuwamy miąższ.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Posypujemy cukinię pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy cukinię.