Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Najpierw przygotowujemy farsz: kroimy w kostkę cebulę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie wrzucamy mięso mielone i smażymy, aż lekko zbrązowieje.
Pomidory kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy całość przez kilka minut. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze przez chwilę.
Myjemy cukinie, osuszamy i kroimy wzdłuż na dwie równe części. Delikatnie usuwamy miąższ. Posypujemy cukinię pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy cukinię.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Smacznego :)
Pomidory kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy całość przez kilka minut. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze przez chwilę.
Myjemy cukinie, osuszamy i kroimy wzdłuż na dwie równe części. Delikatnie usuwamy miąższ. Posypujemy cukinię pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy cukinię.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Smacznego :)