Sposób przygotowania:
Pieczone pałki
Pałki kurczaka opłukać oraz osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso natrzeć solą i pieprze, odstawić na co najmniej 6 godzin a można na noc.
Masło roztopić zdjąć z ognia i gdy lekko przestygnie dodać do niego paprykę ostrą oraz słodką, czosnek i wymieszać.
Marynatą natrzeć pałki kurczaka i ponownie odstawić na kilka godzin. Pałki piecz w temperaturze około 180 stopni przez 40-45 minut.
Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.
Masło roztopić zdjąć z ognia i gdy lekko przestygnie dodać do niego paprykę ostrą oraz słodką, czosnek i wymieszać.
Marynatą natrzeć pałki kurczaka i ponownie odstawić na kilka godzin. Pałki piecz w temperaturze około 180 stopni przez 40-45 minut.
Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.