2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Pałki kurczaka tandoori

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pałki kurczaka tandoori -przepis z kuchni indyjskiej, mięso dzięki jogurtowej marynacie jest delikatne i aromatyczne to propozycja na codzienny obiad.

Pałki kurczaka tandoori Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki kurczaka tandoori

 

  • 6 pałek kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka tandoori
Pałki kurczaka umyć , natrzeć solą i polać sokiem z cytryny. Marynata: Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobniutko, czosnek można przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i śmietaną oraz wszystkimi przyprawami łącznie z zielonym pieprzem utartym w moździerzu , tak przygotowaną marynatą zalać drobiowe mięso, wymieszać dokładnie, przykryć folią spożywczą i wstawić na minimum całą noc do lodówki. Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, resztki marynaty wyłożyć na wierzch i piec około 1 godziny w temp 180*c. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Pałki kurczaka tandoori
pałki z kurczaka myjemy nacieramy solą i sokiem z cytryny
Pałki kurczaka tandoori
cebulę i czosnek obieramy drobno siekamy
Pałki kurczaka tandoori
przygotowujemy składniki marynaty, łączymy i mieszamy
Pałki kurczaka tandoori
marynatą zalewamy mięso wkładamy do lodówki drugiego dnia pieczemy