Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka zapiekane w panierce
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy. Oprószamy pieprzem, papryką i przyprawą uniwersalną. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Przygotowujemy panierkę.
Jajka wybijamy do miseczki i dodajemy dużą szczyptę czosnku granulowanego. Roztrzepujemy. Przygotowane pałki panierujemy w jajku i tartej bułce. Obsmażmy wszystkie na rozgrzanym oleju. Dużą cebulę obieramy i dowolnie kroimy.
Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i posypujemy pokrojoną cebulą. Na cebuli układamy obsmażone na patelni i pałki. Masło najpierw zamrażamy a potem ścieramy na tarce. Wiórkami obsypujemy pałki. Pieczemy ok 30 min w 190-200stopniach.
Gdyby zaczęły się zbytnio rumienić przykryć papierem do pieczenia.
Jajka wybijamy do miseczki i dodajemy dużą szczyptę czosnku granulowanego. Roztrzepujemy. Przygotowane pałki panierujemy w jajku i tartej bułce. Obsmażmy wszystkie na rozgrzanym oleju. Dużą cebulę obieramy i dowolnie kroimy.
Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i posypujemy pokrojoną cebulą. Na cebuli układamy obsmażone na patelni i pałki. Masło najpierw zamrażamy a potem ścieramy na tarce. Wiórkami obsypujemy pałki. Pieczemy ok 30 min w 190-200stopniach.
Gdyby zaczęły się zbytnio rumienić przykryć papierem do pieczenia.