katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Faszerowane pałki kurczaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pałki kurczaka trochę inaczej przygotowane. Tym razem w duecie z mięskiem wieprzowym smaczne do obiadu i jako przekąska.

Faszerowane pałki kurczaka Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Faszerowane pałki kurczaka

 

  • pałki kurczaka 10 szt
  • mielona łopatka ok 30 dag
  • cebula 2 szt
  • rosół 2-3 łyżki
  • bułka tarta 1 łyżka
  • sól i pieprz
  • czosnek granulowany
  • olej

Sposób przygotowania:

Faszerowane pałki kurczaka
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy kość i oprószamy solą i pieprzem.

Mięso nacieramy od środka i na zewnętrznej stronie. Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę i rosół. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Napełniamy farszem mięso w miejscu po wyciętej kości. Obwiązujemy nicią, oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy pokrojoną w plastry cebulą i skrapiamy olejem.

Pieczemy do miękkości ok 60 min w 190 stopniach. Po upieczeniu nitkę zdejmujemy z mięsa.
Faszerowane pałki kurczaka
Mięso myjemy, osuszamy i wycinamy z każdej pałki kość.
Faszerowane pałki kurczaka
Mięso oprószamy solą, pieprzem i w mięso dobrze wcieramy przyprawy.
Faszerowane pałki kurczaka
Do mięsa mielonego dodajemy cebulę bułkę tartą, rosół i przyprawiamy do smaku.
Faszerowane pałki kurczaka
Przygotowanym farszem napełniamy pałki w miejscu po kości.
Faszerowane pałki kurczaka
Mięso obwiązujemy nicią i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Faszerowane pałki kurczaka
Mięso po upieczeniu.