Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka z papryką
Pałki kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawą do kurczaka złocistego, schować do lodówki na kilka godzin.
Na gorącym oleju mocno zrumienić pałki z każdej strony, smażyć z 20 minut na średnim ogniu co jakiś czas obracać, wyjąć pałki na talerz.
Do garnka z tłuszczem po pałkach pokrojoną cebulę, paprykę, ząbki czosnku, wymieszać, podsmażać z 3 minuty.
Do papryki włożyć z talerza pałki, wlać wodę, przyprawę w płynie, pieprz ziołowy i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 25 minut.
Na gorącym oleju mocno zrumienić pałki z każdej strony, smażyć z 20 minut na średnim ogniu co jakiś czas obracać, wyjąć pałki na talerz.
Do garnka z tłuszczem po pałkach pokrojoną cebulę, paprykę, ząbki czosnku, wymieszać, podsmażać z 3 minuty.
Do papryki włożyć z talerza pałki, wlać wodę, przyprawę w płynie, pieprz ziołowy i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 25 minut.