WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1857]

Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałeczki z kurczaka wytrybowane z kości a następnie nafaszerowane ugotowaną i zmieloną soczewicą z cebulą a potem usmażone na patelni.

Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 0,5szkl. zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą

ETAP 1:

Soczewicę wsypać do garnka. Zalać ok. 1szkl. wody i zagotować. Gotować do miękkości. Jeśli potrzeba, dolać trochę wody. Wystudzić, odcedzić i zmielić w maszynce do mięsa.

Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Dodać do soczewicy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym ząbkiem czosnku wymieszać.

Pałki z kurczaka wytrybować z kości. Umyć, osuszyć i w miejsce kości nałożyć farsz z soczewicy. Brzegi najlepiej zszyć lub spiąć wykałaczkami. Mięso posypać przyprawą do kurczaka.

Smażyć na oleju na patelni pod przykryciem z każdej strony po minimum kilka minut.

Gdy będą ładnie przypieczone wyłożyć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą
Część pałek nafaszerowanych i usmażonych na patelni
Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą
Nafaszerowane pałki i przyprawione ułozóne na patelni
Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą
Wytrybowane palki z kurczaka napełnione soczewicą
Pałki z kurczaka faszerowane soczewicą
przygotowany farsz z ugotowanej soczewicy i cebuli