Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowejMarynata:
![Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/palki-z-kurczaka-w-marynacie-czosnkowo-ketchupowej-542358.jpg)
Czosnek posiekać i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty.
Marynowanie:
![Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/palki-z-kurczaka-w-marynacie-czosnkowo-ketchupowej-542359.jpg)
Umyte i osuszone pałki z kurczaka umieścić w marynacie tak, aby dokładnie były pokryte mieszanką.
Całość odstawić do lodówki minimum na 2 godziny, ale najlepiej na całą noc.
Pieczenie:
![Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/palki-z-kurczaka-w-marynacie-czosnkowo-ketchupowej-542360.jpg)
Pałki z kurczaka wraz z marynatą, w której przebywały umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godziny w 180 stopniach.
Podczas pieczenia mięso obrócić na drugą stronę.