Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka z pieczarkami w koperkowym sosiePałki w koperkowym sosie 1
Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony.
Pałki w koperkowym sosie 2
Pieczarki myjemy. Kroimy w plastry.
Pałki w koperkowym sosie 3
paprykę kroimy w kostkę.
Pałki w koperkowym sosie 4
Cebule drobno siekamy. Szklimy na tłuszczu.
Pałki w koperkowym sosie 5
Mięso smażymy na tłuszczu do czasu aż się ładnie zrumieni. Przekładamy do garnka.
Pałki w koperkowym sosie 6
Do mięsa dodajemy warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy posiekany koperek, mąkę rozrobioną w śmietanie. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze ok. 5 minut. Podajemy na ciepło, najlepiej z ryżem.