katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pałki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rodzinka lubi mięso drobiowe to i często gości na naszym stole. Mięso dobre jest do obiadu ale smaczne też podane jako przekąska.

Pałki z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki z piekarnika

 

  • palki kurczaka 12 szt
  • miód 1 duża łyżka
  • musztarda 1łyżka
  • sos sojowy ok 2 łyżeczki
  • cebula 2 szt
  • olej ok 3 łyżki
  • ketchup ok 3 łyżki
  • czosnek granulowany
  • sól i pieprz
  • żółty ser w plastrach

Sposób przygotowania:

Pałki z piekarnika
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Łączymy miód, musztardę, sos sojowy i ketchup.

Polewamy mięso i mieszamy obtaczając je w marynacie. Odstawiamy chociaż na ok 30 minut do lodówki.

Wystawiamy z lodówki i skrapiamy olejem ponownie mieszamy. Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy pokrojoną cebulą i wstawiamy do piekarnika na ok 50 min.

Gorące mięso obsypujemy serduszkami z sera.
Pałki z piekarnika
Przygotowane mięso obtaczamy w składnikach marynaty.
Pałki z piekarnika
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy pokrojoną cebulą.
Pałki z piekarnika
z plastrów żółtego sera wycinamy serduszka czy tez coć innego.