Sposób przygotowania:
Domowy kotlet do burgera
1) Do miski wrzucamy mięso mielone z łopatki.
2) Następnie wbijamy jajko i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, czosnkiem granulowanym i oregano.
3) Wszystko razem łączymy.
4) Mięsną masę dzielimy na 4 porcje i kształtujemy kotlety do burgera.
5) Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i smażymy z obu stron na złoty kolor.
6) Po usmażeniu przekładamy na ręcznik kuchenny aby kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
2) Następnie wbijamy jajko i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, czosnkiem granulowanym i oregano.
3) Wszystko razem łączymy.
4) Mięsną masę dzielimy na 4 porcje i kształtujemy kotlety do burgera.
5) Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i smażymy z obu stron na złoty kolor.
6) Po usmażeniu przekładamy na ręcznik kuchenny aby kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu.