WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 929]

Tosty swojskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty swojskie ze zwykłego chleba krojonego ze swojską cienką kiełbasą wędzoną, serem żółtym i ogórkiem kiszonym.

Tosty swojskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty swojskie

 

  • 4 kromki chleba zwykłego krojonego
  • kilka plasterków żółtego sera
  • kawałek swojskiej cienkiej kiełbasy
  • 0,5 ogórka kiszonego
  • masło roślinne

Sposób przygotowania:

Tosty swojskie

ETAP 1:

Na desce ułożyć po 2 kromki chleba jedna na drugiej. Kromki z wierzchu posmarować masłem roślinnym i odłożyć posmarowaną stroną na deskę.

Na chlebie ułożyć plasterki sera żółtego tak aby nie wystawały poza chleb. Na serze ułożyć pokrojoną na plasterki swojską kiełbasę. Na kiełbasie ułożyć plasterki ogórka kiszonego. Na ogórku ułożyć ponownie plasterki sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba. Posmarować je z wierzchu masłem i włożyć gotowe kanapki do opiekacza.

Opiekać na złoty kolor ok. 2-3 minuty. Po opieczeniu wyjąć i przekroić według linii odciśniętych przez opiekacz.

Podawać na gorąco lub na zimno z ketchupem lub same.

Tosty swojskie
Tosty po wyjęciu z opiekacza przed podzieleniem
Tosty swojskie
Tosty włożone do opiekacza przed upieczeniem
Tosty swojskie
Tosty złożone przed włożeniem do opiekacza
Tosty swojskie
Tosty po nałożeniu wszystkich składników nadzienia