Sposób przygotowania:
Palmiery piernikoweCukier piernikowy:

Cukier połączyć z przyprawą do piernika.
Palmiery:

Papier od ciasta francuskiego oprószyć cukrem z przyprawą do piernika i znowu umieścić na nim płat ciasta. Ciasto porządnie posypać cukrem, który należy lekko docisnąć. Dłuższe boki zwinąć zwinąć do środka (każdy z nich do połowy). Całość pokroić na 8-10 mm kawałki.
Przed pieczeniem:

Palmiery przełożyć na blachę uprzednią wyłożoną papierem do pieczenia. Każde ciastko posypać resztą cukru i lekko docisnąć za pomocą dłoni.
Pieczenie:

Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut (po 8-10 minutach palmiery odwrócić na drugą stronę) w temperaturze 200 stopni.
Ciasteczka powinny być rumiane.
SylaUla
gusia1000