kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Cynamonowe palmiery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Najprostsze słodkie wypieki z ciasta francuskiego. Wystarczy że macie ciasto w lodówce i 20 minut czasu i możecie do kawy cieszyć się cudownie cynamonowymi palmierami.

Cynamonowe palmiery

Składniki:

Cynamonowe palmiery

podstawowe

Sposób przygotowania:

Cynamonowe palmiery
Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C.

Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku.

Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm. Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem.

Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.