Sposób przygotowania:
Cynamonowe palmiery
Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C.
Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku.
Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm. Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem.
Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.
Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku.
Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm. Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem.
Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.