Sposób przygotowania:
Paluchy wiedźmy
Wszystkie składniki za wyjątkiem migdałów zmiksować,zagnieść,owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinkę.
Gdy ciasto będzie schłodzone formować paluchy na cienkie wałeczki pamiętając aby nie były one zbyt grube gdyż jeszcze nam urosną w piekarniku.
Na opuszek palucha wcisnąć migdał który można też posmarować dżemem lub barwnikiem spożywczym który będzie imitował krew.
Można dla lepszego efektu naciąć paluchy widelcem tworząc tak zmarszczenie.
Zamiast migdałów można nałożyć pestki z dyni tylko trzeba pamiętać żeby wtedy uformować malutkie paluszki aby wyglądało to proporcjonalnie.
Piec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Gdy ciasto będzie schłodzone formować paluchy na cienkie wałeczki pamiętając aby nie były one zbyt grube gdyż jeszcze nam urosną w piekarniku.
Na opuszek palucha wcisnąć migdał który można też posmarować dżemem lub barwnikiem spożywczym który będzie imitował krew.
Można dla lepszego efektu naciąć paluchy widelcem tworząc tak zmarszczenie.
Zamiast migdałów można nałożyć pestki z dyni tylko trzeba pamiętać żeby wtedy uformować malutkie paluszki aby wyglądało to proporcjonalnie.
Piec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.