Sposób przygotowania:
Paluchy wiedźmy
Wszystkie składniki oprócz migdałów i kakao umieścić w robocie z nożami do siekania.
Wyrobić ciasto i wyłożyć je na stolnicę lub blat.
Z ciasta odrywać lub odcinać kawałki i formować wałeczki na kształt palców.
Paluchy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Patyczek do szaszłyków maczać w kakao i dociskając do ciasta robić wzorki.
Z jednej strony na końce paluchów powciskać migdały.
Paluchy piec 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Wyrobić ciasto i wyłożyć je na stolnicę lub blat.
Z ciasta odrywać lub odcinać kawałki i formować wałeczki na kształt palców.
Paluchy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Patyczek do szaszłyków maczać w kakao i dociskając do ciasta robić wzorki.
Z jednej strony na końce paluchów powciskać migdały.
Paluchy piec 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.