Paluchy z kruchego ciasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie tych ciasteczek nie zajmuje dużo czasu. Z takiej ilości składników wychodzi około 100-120 paluchów.

Paluchy z kruchego ciasta

Składniki:

Paluchy z kruchego ciasta

 

Sposób przygotowania:

Paluchy z kruchego ciasta
Mąkę i cukier wsypałam do miski, dodałam margarynę, 2 całe jajka i 3 żółtka. Zagniotłam ciasto i odstawiłam na 30 minut ( w temperaturze pokojowej). Następnie z ciasta formowałam wałki o średnicy 5 mm i długości 3-5 cm. Układałam je na blasze. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez jakieś 15 minut na jasnobeżowy kolor. Po upieczeniu posypałam ciasteczka cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka