Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Paluchy z malinami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie paluchy nie są może i dietetyczne ale są przepyszne, ciasto jest robione na bazie jogurtu dzięki czemu są wilgotne i puszyste.

Paluchy z malinami

Składniki:

Paluchy z malinami

 

Sposób przygotowania:

Paluchy z malinami
Do miski wlej gęsty jogurt grecki i śmietanę, wbij dwa całe jaja i jedno żółtko i dodaj cukier zwykły oraz wanilinowy, całość dokładnie wymieszaj.

Kiedy wszystko się ładnie połączy możesz dodać przesianą mąkę oraz sodę, całość delikatnie połącz nie wyrabiaj ( jeżeli ciasto jest zbyt luźne dosyp mąki).

Gotowe ciasto rozwałkuj i wycinaj z niego długie prostokąty, na tak podzielone kawałki ciasta układaj świeże maliny zaginając przy tym krawędzie placków.

Tak powstałe paluchy smaż na oleju na złoty kolor, podawaj z cukrem pudrem.