Sposób przygotowania:
Paluchy z malinami
Do miski wlej gęsty jogurt grecki i śmietanę, wbij dwa całe jaja i jedno żółtko i dodaj cukier zwykły oraz wanilinowy, całość dokładnie wymieszaj.
Kiedy wszystko się ładnie połączy możesz dodać przesianą mąkę oraz sodę, całość delikatnie połącz nie wyrabiaj ( jeżeli ciasto jest zbyt luźne dosyp mąki).
Gotowe ciasto rozwałkuj i wycinaj z niego długie prostokąty, na tak podzielone kawałki ciasta układaj świeże maliny zaginając przy tym krawędzie placków.
Tak powstałe paluchy smaż na oleju na złoty kolor, podawaj z cukrem pudrem.
Kiedy wszystko się ładnie połączy możesz dodać przesianą mąkę oraz sodę, całość delikatnie połącz nie wyrabiaj ( jeżeli ciasto jest zbyt luźne dosyp mąki).
Gotowe ciasto rozwałkuj i wycinaj z niego długie prostokąty, na tak podzielone kawałki ciasta układaj świeże maliny zaginając przy tym krawędzie placków.
Tak powstałe paluchy smaż na oleju na złoty kolor, podawaj z cukrem pudrem.
Jagodowa
Magdalena88