beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Paluszki inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybko, prosto i smacznie...

Paluszki inaczej

Składniki:

Paluszki inaczej

 

  • paluszki
  • żółty ser
  • cienkie plastry szynki
  • papryka
  • szczypiorek ew. por

 

Sposób przygotowania:

Paluszki inaczej
Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w wąskie paski. Jeśli plastry szynki są duże kroimy je na pół. Na szynkę układamy dwa paluszki, słupek sera i zwijamy jak roladkę. Całość obwiązujemy szczypiorkiem dekorując paskiem papryki. Układamy w małych salaterkach ewentualnie niskich szklankach.

Ilość składników zależy od ilości przygotowywanej przekąski.

Paluszki można jeść same bądź z ulubionym sosem. Przygotowujemy je na krótko przed podaniem, ponieważ chłoną wilgoć z dodatków.

Tagi:

sery ser szynka