malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Paluszki rybne w orzechach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Często kupowałam paluszki rybne, ale raz chciałem sam spróbować usmażyć takie, wyszło bardzo smacznie. A do tego paluszki te są na słodko, dzięki czemu mają oryginalny smak.

Paluszki rybne w orzechach

Składniki:

Paluszki rybne w orzechach

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne w orzechach
Ryby mielimy i wyrabiamy z miodem, jajkami płatkami, solimy, dodajemy gałkę. Orzechy również mielimy ale część siekamy tylko. 1/2 zmielonych orzechów dodajemy do masy rybnej, resztę zostawiamy. Z masy formujemy paluszki, panierujemy zmieszanymi orzechami siekanymi i mielonymi i smażymy na małym ogniu na złoto, następnie odsączamy na papierowym ręczniku. 

Tagi:

jajko jajka