Sposób przygotowania:
Ryba z jajkiem w galarecie
Jajka wkładamy do zimne wody i gotujemy na twardo ok 10min.Ugotowane jajka studzimy i obieramy. Żelatynę rozprowadzamy w bulionie i doprawiamy do smaku. Rybę jeśli jest mrożona rozmrażamy i osączamy na sicie albo osuszamy papierowym ręcznikiem.
Filety kroimy na kawałki i oprószamy pieprzem a także solą (można też doprawić przyprawą uniwersalną). Kawałki przygotowanej ryby smażmy na rozgrzanym maśle można też na oleju. Po zdjęciu z patelni osączamy dobrze na papierowym ręczniku i studzimy.
Przygotowane jajka kroimy w plastry. Na dwa przygotowane półmiski rozkładamy groszek i układamy na nim plastry jajek i ryby.
Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dowolnie dekorujemy.
Filety kroimy na kawałki i oprószamy pieprzem a także solą (można też doprawić przyprawą uniwersalną). Kawałki przygotowanej ryby smażmy na rozgrzanym maśle można też na oleju. Po zdjęciu z patelni osączamy dobrze na papierowym ręczniku i studzimy.
Przygotowane jajka kroimy w plastry. Na dwa przygotowane półmiski rozkładamy groszek i układamy na nim plastry jajek i ryby.
Zalewamy tężejącym bulionem i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dowolnie dekorujemy.