Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo charakterystyczne paluszki rybne dzięki dodatkowi papryki wędzonej. Podane z serem feta, kiełkami, czerwoną cebulą. Polane sosem jogurtowym.

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami
Kostki mintaja rozmrozić. Osuszyć rybę i rozdzielić na paseczki. Oprószyć solą i pieprzem. Sałatę porwać w palcach na mniejsze części i ułożyć na talerzach. Cebulę pokroić na piórka, a fetę w kostkę. Wyłożyć na sałatę razem z kiełkami. Jogurt wymieszać z musztardą i solą. Mąkę i paprykę wędzoną wymieszać. Panierować paluszki rybne maczając w roztrzepanym jajku i obtaczając w mące. Smażyć ze wszystkich stron. Wyłożyć na przygotowaną sałatkę. Polać sosem jogurtowym. Smacznego!
Paluszki rybne na sałacie z kiełkami
Jogurt i musztardę wymieszać. Delikatnie posolić.
Paluszki rybne na sałacie z kiełkami
Rybę zamoczyć w jajku, a następnie w mące z papryką wędzoną.
Paluszki rybne na sałacie z kiełkami
Smażyć paluszki rybne z każdej strony. Pamiętając, że ryba jest delikatnym mięsem i nie wymaga długiej obróbki termicznej.