pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Paluszki rybne przekładane camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

fantazję z rybką i serem pleśniowym

Paluszki rybne przekładane camembertem

Składniki:

Paluszki rybne przekładane camembertem

 

  • 250 g filet z dowolnej ryby,
  • bułka tarta,
  • 1 jajko,
  • camembert,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne przekładane camembertem
Rozmrożony filet (najlepiej jakby to była kostka rybna) osuszamy i kroimy w dość cienkie prostokąty. Obtaczamy w jajku rozmieszanym z Kucharkiem, potem dokładnie obsypujemy go bułką i smażymy na rozgrzanym olej na różowy kolor. Przewracamy, smażymy z drugiej strony i kładziemy na każdego paluszka plasterek sera i przykrywamy pokrywką. Gdy paluszki się usmażą wykładamy na talerz układając warstwowo w poziomie.