iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paluszki szpinakowo-owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekkie dietetyczne i zdrowe

Paluszki szpinakowo-owsiane

Składniki:

Paluszki szpinakowo-owsiane

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki szpinakowo-owsiane
Szpinak myjemy lekko kroimy i wrzucamy na chwilę na osolony wrzątek. Następnie odcedzamy , siekamy i studzimy. Płatki błyskawiczne owsiane zalewamy wrzątkiem ok 1 cm nad poziom płatków. Odstawiamy. Gdy płatki napęcznieją wpiją wodę dodajemy do nich szpinak. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Nie za dużo papirus jest doprawiony. Dodajemy jajko i mieszamy. Nagrzewamy patelnię kładziemy papirus na który nakładamy placuszki owsiane, nakrywamy i smażymy z dwóch stron.. Podajemy . Podajemy z sosem czosnkowym