Paluszki z kminkiem i serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słone paluszki wykonane z gotowego ciasta francuskiego są idealnym dodatkiem do czerwonego barszczu do picia.

Paluszki z kminkiem i serem żółtym

Składniki:

Paluszki z kminkiem i serem żółtym

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kminek
  • sól gruboziarnista
  • ser zółty

Sposób przygotowania:

Paluszki z kminkiem i serem żółtym
Ser żółty starłam na tarce o małych oczkach. Ciasta nie rozwałkowuję. Ciasto podzieliłam na dwie części. Jedną część posypałam solą gruboziarnistą, położyłam na niej warstwę startego sera żółtego i posypałam kminkiem. Na to położyłam drugą część ciasta i rozwałkowałam. Radełkiem wycięłam 10-15 cm paski o szerokości 1,5 - 2 cm. paski skręciłam i ułożyłam na blasze. Piekłam 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Tagi:

sery ciasto ser