Sposób przygotowania:
Paluszki z kminkiem 4
Margarynę siekamy drobno nożem, wraz z mąką pszenna typ 450. Do smietany dodajemy drożdże i mieszamy by uzyskać jednolita konsystencję. Potem dodajemy do mąki z margaryną. Dodajemy jajka o temp pokojowej . Wszystko ze sobą za pomocą dłoni zagniatamy na gładkie ciasto. Posiekaną margarynę łączymy z mąką, zaś drożdże mieszamy ze śmietaną by uzyskać jednolitą konsystencję. Następnie dodajemy je do mąki margaryny, wbijamy jajka i zagniatamy ciasta. Gotowe ciasto za pomocą maszynki ze specjalną a'la foremką przekręcamy je i wychodzą nam długie ciasteczka . Ciasteczka te co jakiś czas nożem ucinamy. Pędzelkiem smarujemy ciastka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni wyłożone na blaszkę