czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 983]

Pan Cakes z musem owocowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, zdrowe placuszki, idealne na wakacyjne śniadanie. Można podawać je z dowolnymi owocami oraz przeróżnymi dodatkami.

Pan Cakes z musem owocowym

Składniki:

Pan Cakes z musem owocowym

 

Sposób przygotowania:

Pan Cakes z musem owocowym
Owoce zmiksować z dodatkiem łyżki cukru.

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, odstawić. Całe jajka wbić do miski, ubić trzepaczką lub mikserem, dodać mleko, krótko ubijać. Dodać przesianą mąkę, pozostały cukier, szczyptę soli, oraz stopione, letnie masło. Ubijać do momentu, aż nie będzie żadnych grudek a masa będzie wystarczająco gęsta.

Rozgrzać patelnię do naleśników, wlać dosłownie kapkę oleju, rozprowadzić na całej powierzchni i nakładać łyżką porcje ciasta tworząc małe, okrągłe placuszki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

Podawać ułożone w wieżę, polane musem owocowym i udekorowane kawałkami owoców.

Tagi:

dania placki