Sposób przygotowania:
Rabarbarowe racuszkiETAP 1
Mąkę, otręby, proszek do pieczenia, jajka, cukier i cynamon przekładamy do miski.
ETAP 2
Przygotowane składniki zalewamy mlekiem i miksujemy, by uzyskać jednolite ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na około 10-15 minut.
ETAP 3
Między czasie przygotowujemy rabarbar. Łodygi myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki około 0,5 cm
ETAP 4
Tak przygotowany rabarbar dodajemy do ciasta. Całość mieszamy łyżką.
ETAP 5
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta, formując zgrabne placuszki. Racuszki smażymy na małym ogniu do zrumienienia z obu stron. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy melisą.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek
marcinka
madziulka89