Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczne drożdżowe bułeczki z farszem z kiełbasy, pieczarek i sera. W sam raz na kolację czy przekąskę podczas aktualnych mistrzostw;)

Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem

ciasto:

farsz:

Sposób przygotowania:

Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Mleko podgrzać z olejem. Dodać do drożdży. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.

Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Cebulę, pieczarki i kiełbasę razem usmażyć.

Gdy ciasto wyrośnie podzielić na kilka części – z każdej formować kulkę, rozpłaszczyć polać ketchupem, nałożyć farsz.

Uformować bułeczkę. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.  
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
pieczarki smażymy z cebulką i kiełbasą śląską
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
ser kroimy na małe kawałki - można też zetrzeć
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca aby wyrosło
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
bułeczki pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
smacznego!

Tagi:

dania