Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem
Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Mleko podgrzać z olejem. Dodać do drożdży. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Cebulę, pieczarki i kiełbasę razem usmażyć.
Gdy ciasto wyrośnie podzielić na kilka części – z każdej formować kulkę, rozpłaszczyć polać ketchupem, nałożyć farsz.
Uformować bułeczkę. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Cebulę, pieczarki i kiełbasę razem usmażyć.
Gdy ciasto wyrośnie podzielić na kilka części – z każdej formować kulkę, rozpłaszczyć polać ketchupem, nałożyć farsz.
Uformować bułeczkę. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.