tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Pancakes miodowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu pancakes z jogurtem naturalnym i miodem z grillowanym bananem i orzechami włoskimi.

Pancakes miodowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pancakes miodowe

Na pancakesy

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 1 duża łyżka miodu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Pancakes miodowe
1) Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i wbijamy jajko, mieszamy. Wlewamy mleko i wszystko łączymy za pomocą miksera.

2) Jogurt naturalny przekładamy do miseczki, dodajemy miód, mieszamy.

3) Jogurt z miodem przekładamy do ciasta na pamcakesy i miksujemy.

4) Smażymy pancakesy na rozgrzanej patelni (możemy posmarować patelnię olejem kokosowym).

5) Banany grillujemy, orzechy włoskie przekrajamy na mniejsze kawałki.

6) Usmażone pancakes przekładamy na talerz, polewamy mleczkiem w tubce, układamy grillowanego banana i posypujemy orzechami włoskimi.
Pancakesy miodowe
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i wbijamy jajko, mieszamy. Wlewamy mleko i wszystko łączymy za pomocą miksera.
Pancakesy miodowe
Jogurt naturalny przekładamy do miseczki, dodajemy miód, mieszamy.
Pancakesy miodowe
Jogurt z miodem przekładamy do ciasta na pancakes i miksujemy.
Pancakesy miodowe
Smażymy pancakes na rozgrzanej patelni (możemy posmarować patelnię olejem kokosowym).