Sposób przygotowania:
Paneer na pieczonym bakłażanie
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Przygotować bakłażana. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. U mnie z 1 sztuki wychodzi zazwyczaj 6-7 plastrów. Ułożyć na blaszce. Posypać solą morską, pieprzem czarnym oraz papryką mieloną słodką. Skropić oliwą z oliwek i rozsmarować na plastrach bakłażana. Ja używam do tego silikonowego pędzelka. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Po 10 minutach zacząć przygotowywać ser. Pokroić w trójkąty. Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć plastry bakłażana, na nim usmażony ser. Dodałam pokrojonego w plastry ogórka oraz kawałki pomidora. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego:)