lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Panga w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryba wyszła bardzo smaczna . Pasuje na danie Wigilijne .

Panga w zalewie octowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panga w zalewie octowej

 

  • Panga płaty 1,5 kg

 

 

  • sól i pieprz do smaku sok z cytryn do skropienia ryby

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w zalewie octowej
Płaty rybne odsączyć z nadmiaru wody. Osolić,i doprawić mielonym pieprzem potem obtoczyć w mące . Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na rumiany kolor . Gdy będą rumiane przełożyć je do naczynia, aby ostygły. Cebulę pokroić w talarki. W garnku zagotować wodę z octem i przyprawami. Na koniec dorzucić cebulę i gotować jeszcze chwilę. Gotową zalewę przelać do naczynia . Połowę zalewy położyć na dno i przełożyć rybą tak aby na wierzchu też była cebula .
Panga w zalewie octowej
Płaty rybne odsączyć z nadmiaru wody. Osolić,i doprawić mielonym pieprzem potem obtoczyć w mące .
Panga w zalewie octowej
Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na rumiany kolor .
Panga w zalewie octowej
Cebulę pokroić w talarki. W garnku zagotować wodę z octem i przyprawami.
Panga w zalewie octowej
Gotową zalewę przelać do naczynia . Połowę zalewy położyć na dno i przełożyć rybą tak aby na wierzchu też była cebula .

Tagi:

ryba ryby panga