dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 287]

Panierowana wątróbka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis znany przez wielu od lat a ja, wstyd się przyznać, robiłam wątróbkę w ten sposób po raz pierwszy. Bardzo smaczna, inna od tej którą znam. Chrupiąca z wierzchu, miękka w środku.

Panierowana wątróbka

Składniki:

Panierowana wątróbka

wątróbka

Sposób przygotowania:

Panierowana wątróbka
Wątróbkę drobiową oczyścić z błon, opłukać pod bieżącą wodą i lekko osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące pszennej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej.

Tak przygotowaną wątróbkę smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i posolić do smaku.