Sposób przygotowania:
Smażona wątróbka z cebulą, warzywami i mizerią
Wątróbkę należy dokładnie oczyścić, przełożyć do miseczki i zalać zimnym mlekiem. Po około godzinie przełożyć na sitko i osuszyć. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju, nieco ją soląc. Z patelni zdejmujemy cebulę. Wątróbki panierujemy w mace i wrzucamy na gorący olej. Smażymy z każdej strony.
Gdy będzie gotowa doprawiamy ją solą i pieprzem. Dodajemy do niej cebulę i chwilę razem dusimy. Warzywa przekładamy na patelnię. Dodajemy do nich masło, sól i pieprz. Chwilę smażymy, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Ogórka obieramy, kroimy w plasterki i przekładamy do miseczki. Dodajemy ocet, cukier i jogurt mieszamy. Na talerz wykładamy porcję warzyw, mizerii i wątróbki.
Gdy będzie gotowa doprawiamy ją solą i pieprzem. Dodajemy do niej cebulę i chwilę razem dusimy. Warzywa przekładamy na patelnię. Dodajemy do nich masło, sól i pieprz. Chwilę smażymy, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Ogórka obieramy, kroimy w plasterki i przekładamy do miseczki. Dodajemy ocet, cukier i jogurt mieszamy. Na talerz wykładamy porcję warzyw, mizerii i wątróbki.